BIOGRAFIE

Ik werd geboren op 16 april 1985 in Merksem. Na de lagere school volgde ik ‘Toegepaste Beelden Kunst’ aan het Francesco Paviljoen in Herentals. Daarna de opleiding ‘Grafisch Ontwerp’ met als specialisatie ‘illustratie’ aan de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt.

Na mijn studies werkte ik voor diverse bedrijven als grafisch vormgever en maakte zowel ontwerpen voor folders en affiches, websites, alsook diverse logo’s, huisstijlen, kaartjes, advertenties en ander drukwerk.

In 2011 verscheen bij Manteau mijn eerste prentenboek, samen met auteur Geert De Kockere: ‘Vuur en vlam’, een kinderboek over kanker dat ondertussen al een tweede druk kende. Eveneens samen met Geert creëerde ik voor de imprint ‘Oogappel’ van WPG Uitgevers de prentenboekenreeks Bo (www.varkentjebo.com), over een klein ondeugend varkentje met een hart van koekenbrood. In 2012 verschenen de eerste twee prentenboeken uit de reeks: ‘Bo kan alles’ en ‘Bo is nooit bang’. Tegelijk was er een app en zijn er diverse afgeleide producten die ik met de hand maak en die we in een online-winkeltje verkopen: broodplankjes en kapstokjes met Bo-figuurtjes, stempels… In 2013 verscheen er een derde boek in de reeks: ‘Bo is niet verliefd’. Gevolgd door een vertelboekje in het najaar, ‘Bo en het bos’, en door een vierde prentenboek in de reeks, ‘Bo is geen varken’ dat uitkomt in het voorjaar van 2014.

Rond varkentje Bo voerde ik samen met de auteur voorstellingen op. Hiermee trokken we rond van school tot school en in tal van bibliotheken: de Bo-Carrousel en de Bo-Vertelstoel. Tijdens die voorstellingen schilderde en tekende ik live met de kinderen.

In maart 2015 werd mijn eerste internationale uitgave een feit! De engelse versie van het prentenboek ‘Vuur en vlam’, ‘Dragon Fire’, ligt wereldwijd in de winkels! Het boek met tekst van Geert De Kockere en An Dom werd uitgegeven door Sky Pony Press uit New York. 

Naast deze prentenboekenreeks illustreerde ik ook een verschillende dichtbundels.

2011

Prentenboek: ‘Vuur en vlam’

2012

Prentenboek: ‘Bo kan alles’

2012

Prentenboeken: ‘Bo is nooit bang’.

2012

App Varkentje Bo

2013

Boek: ‘Bo is niet verliefd’.

2013 (najaar)

Prentenboek: ‘Bo en het bos’

2014

Prentenboek: ‘Bo is geen varken’.

2014

Gedichten bundel: ‘KASTERLIEFS LICHTHARTIG SENTIMENTIELEN’

2015

Prentenboek ‘Dragon Fire’